
اخبار حوزه افراد دارای معلولیت
اولین زن پارالمپین استرالیایی درگذشت

وی تنها زن استرالیایی بود که در بازی های پارالمپیک ۱۹۶۰ رم به نمایندگی از کشورش در مسابقات شرکت کرد.
«دافنه هیلتون» در سه پارالمپیک شرکت کرد و در پنج رشته ورزشی موفق به کسب ۱۴ مدال شد.
کمیته ملی پارالمپیک استرالیا مرگ هیلتون را بسیار غم انگیز توصیف کرده است.
«لین اندرسون»، رئیس اجرایی کمیته ملی پارالمپیک استرالیا، در خصوص درگذشت «دافنه هیلتون» گفت: «مرگ خانم هیلتون بسیار غم انگیز است و ما با خانواده و دوستان ایشان همدردی می کنیم. دافنه برای ورزش پارالمپیک و ورزش زنان پیشگام بود و از خود میراث فوق العاده مهمی را به یادگار گذاشته است. پیش از اینکه دافنه وارد رقابت شود، ورزش معلولان فقط در انحصار مردان استرالیایی بود اما موفقیت این ورزشکار در پارالمپیک رم درها را به روی ورزشکاران زن باز کرد.»
«دافنه هیلتون» در سن ۱۷ سالگی و به هنگام اسب سواری دچار معلولیت شد و ۹ ماه را در بیمارستان «رویال پرینس آلفرد» بستری بود.
هیچ ورزشکار استرالیایی تا بازی های پارالمپیک ۲۰۰۰ سیدنی نتوانست رکورد ۱۴ مدال وی را بشکند.
«دافنه هیلتون» در رشته های شنا (دو طلا، دو نقره و یک برنز)، دو و میدانی(دو نقره و سه برنز)، تیر و کمان (یک نقره و یک برنز)، تنیس روی میز (یک طلا) و شمشیربازی (یک برنز) صاحب مدال پارالمپیک شد.
منبع : مهر
دستگاهی برای توانبخشی معلولان ساخته شد/ کاربرد برای پارکینسونی ها

جواد الوانی، در خصوص طرح خود با عنوان «دستگاه اسپورت تراپی» گفت: این دستگاه علاوه بر کاربرد برای بیماران پارکینسون، ضایعه نخاعی و ام اس می توان از آن به عنوان یک وسیله ورزشی برای افراد خانواده استفاده کرد. وی با بیان اینکه این سیستم علاوه بر اینکه در خانه برای بیماران کاربرد دارد می تواند در کلینیک های فیزویوتراپی نیز مورد استفاده قرار گیرد، گفت: سیستم اسپورت تراپی از یک تخت چندکاره تشکیل شده که علاوه بر توانبخشی، عضلات بیماران را تقویت می کند. این مخترع با بیان اینکه سیستم اسپورت تراپی دستگاهی چند کاره است، گفت: تقویت عضلات دست و پا و کمر ، تقویت عضلات چارسرزانوها و ماهیچه ها، تقویت سیستم گردش خون و سیستم گوارشی ازمزایای کاربردی این دستگاه به شمار می رود. الوانی با بیان اینکه سیستمی که طراحی کرده ایم برای کسانی که مشکلات جسمی حرکتی دارند کاربرد دارد، گفت: معمولا پاهای این افراد قدرت چندانی برای حرکت ندارند که می توانند با استفاده از سیستم اسپورت تراپی، از دستان خود کمک بگیرند و در راستای تقویت عضلات پاهایشان با این سیستم تمرین کنند. به گفته وی، این دستگاه قابلیت تنظیم و رگلاژ داشته و متناسب برای تمام سنین است ولی در نمونه خارجی هر دستگاه تنها برای یک رده سنی قابل استفاده است. این مخترع در خصوص ویژگی های این سیستم گفت: دستگاه اسپورت تراپی، یک متر و ۲۰ سانتیمتر ارتفاع و ۷۰ سانتیمتر عرض دارد که ارتفاع آن قابل تغییر بوده و برای حالات مختلف زاویه دار می شود. همچنین این سیستم براساس اندازه طول دست و پا قابل تغییر است. وی با بیان اینکه تهیه اسپورت تراپی نیاز به مبلغ بالایی ندارد، تاکید کرد: این دستگاه برای بهبود وضعیت بیمار مفید خواهد بود. منبع : مهر
مسابقات قهرمانی کشور تیراندازی جانبازان و معلولین برگزار میشود

بر این اساس افرادی که طبق دستورالعمل ارسالی به استانها موفق به ثبت رکوردهای مورد نظر شده باشند میتوانند در این مسابقات شرکت کنند. رقابتهای قهرمانی کشور برای مردان و زنان در دو بخش تفنگ و تپانچه بادی در دو کلاس SH1 و SH2 برگزار خواهد شد و متقاضیان تا ۲۵ مرداد ماه فرصت دارند آمادگی خود را برای حضور در این مسابقات اعلام کنند. پس از پایان یافتن مهلت ثبت نام، محل برگزاری و تاریخ دقیق مسابقات از طریق انجمن تیراندازی جانبازان و معلولین اعلام خواهد شد. منبع : فارس
بازدید سفیر ایران از اردوی تمرینات تیم ملی دو و میدانی معلولان در باکو

محسن پاکآیین سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان امروز (یکشنبه) با حضور در استادیوم المپیک باکو در جریان آخرین تمرینات ملیپوشان کشورمان قرار گرفت. در این دیدار که ابراهیمی رایزن فرهنگی سفارت نیز حضور داشت، از ملیپوشان دو و میدانی کشورمان و کادر فنی تیم که با هدف آمادهسازی پیش از آغاز بازیهای المپیک در باکو حضور دارند، تقدیر و تشکر شد. پاکآیین ورزشکاران ایرانی بهخصوص معلولان و جانبازان را موجب افتخار ملت ایران دانست و گفت: موفقیتهای شما در میادین بینالمللی موجب سربلندی ایران و تقویت سیاست خارجی کشور در عرصه بینالمللی است. وی ابراز امیدواری کرد که در نتیجه تلاشهای ورزشکاران و کادر فنی، شاهد افتخارآفرینی آنان در بازیهای المپیک باشیم. در این بازدید بهمن رضایی مدیر فنی و سرمربی تیم ملی دو و میدانی معلولان در بازیهای پارالمپیک با ابراز رضایت از شرایط مناسب استادیوم المپیک آذربایجان گفت: خوشبختانه هوای باکو نیز متناسب با هوای ریو بوده و به همین دلیل ورزشکاران ایرانی در شرایط خوبی تمرین کرده و در مسیر آمادگی مطلوب حرکت میکنند. وی ادامه داد: سفر به آذربایجان و برپایی اردوی تمرینی در این کشور در برنامه تیم ملی دو و میدانی معلولان برای حضور در بازیهای پارالمپیک ریو قرار گرفته و سفر به باکو با ترکیب کامل اعزامی به پارالمپیک ریو انجام شده است. ۲۵ دو و میدانی کار پارالمپیکی ایران به منظور برپایی اردوی تمرینی، هفته گذشته عازم باکو شدند تا تمرینات خود برای آمادهسازی حضور در بازیهای پارالمپیک را دنبال کنند. اردوی تیم ملی دو و میدانی معلولان در باکو به مدت ۱۰ روز ادامه خواهد داشت. تیم ملی دو و میدانی معلولان ایران در حالی با ۲۵ ورزشکار برای شرکت در بازیهای پارالمپیک ریو آماده میشود که در پارالمپیک لندن با ۱۸ ورزشکار شرکت کرد و موفق به کسب ۱۳ مدال شامل ۵ مدال طلا، ۵ مدال نقره و ۳ مدال برنز شد. منبع : فارس
کتابهای گویا؛ همیار نابینایان یا همه اقشار جامعه؟

حدود ۸۲ سال پیش اولین کتابها گویا شدند. آثار شکسپیر و انجیل از جمله کتابهایی بودند که در آغاز، برای استفاده نابینایان به شکل صوتی درآمدند. امروزه بعد از گذشت سالها، همچنان عدهای به این نوع کتاب علاقه مند هستند و آن را به کتابهای چاپی ترجیح میدهند. استفاده از کتاب گویا به جای نمونه چاپی آن از جهاتی دارای قوت و از جهاتی دارای ضعف است.
صرفه جویی در زمان، شاید یکی از مهمترین دلایل روی آوردن به این کتابها است. در طی روز دقایقی در زندگی همه انسانها وجود دارند که به آن به اصطلاح زمان مرده میگویند. مثلا موقعیتهایی که در صفهای انتظار طولانی هستیم. مواقعی که در اتوبوس و مترو در میان شلوغی جمعیت به سر میبریم و یا زمانهایی که در حال رانندگی یا پشت ترافیک هستیم. این زمانهای به اصطلاح مرده میتوانند بهترین زمان برای مطالعه باشند. چرا که در این اوقات، امکان مطالعه به شکل چاپی بسیار پایین است.
فاطمه محمدی مدیر انتشارات نوین کتاب گویا گفت: حدود ده سال است که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کردهایم. اما متاسفانه در جامعه ما هنوز کتاب گویا به عنوان فرمتی از کتاب به رسمیت شناخته نشده است و هنوز تعدادی از ناشرها با فضای کتابهای گویا آشنایی ندارند. فکر میکنم بهتر است تمهیداتی اندیشیده شود تا هم این نوع کتاب در جامعه شناسانده شود و هم ساز و کارهای قانونی بهتر و مناسبتری برای آن لحاظ شود.
گروهی از مخاطبان و به بیانی اصلیترین مخاطبان کتابهای گویا، نابینایان هستند. به علت اینکه کتابهای بریل به اندازه کافی در دسترس آنان نیست و یا استفاده از آنها مستلزم گذاشتن وقت زیاد است، کتابهای صوتی مورد توجه این قشر است. کودکان، نوجوانان و همچنین دانشجویان نابینا از جمله کسانی هستند که به کتابهای صوتی نیاز دارند. در همین زمینه در چند سال اخیر مراکز خیریه و افراد نیکوکاری به نفع نابینایان اقدام به تولید کتابهای گویا به شکل حرفهای کردهاند و خوشبختانه این اقدام روز به روز در حال گسترش است.
راضیه پورامیری دانشجوی کم بینا در خصوص کتابهای صوتی گفت: در حال حاضر کتابهای درسی گویا به اندازه کافی وجود ندارند و در دسترس نیستند. برای من کتابهای دانشگاهی صوتی تنها اگر قابل استفاده باشند، کافی است. در صورتی که گوینده، درباره کتاب درسی که میخواند اطلاعات داشته باشد نتیجه بهتر میشود. اما بهرحال باید توانایی خواندن متون را نیز داشته باشد.
افراد تحصیلکرده و پرمشغله از دیگر استقبال کنندههای این نوع کتابها هستند. وقت فراغت کمتر، آنها را مجاب میکند که از این زمان برای مطالعه هر نوع کتاب و به طور خاص کتابهای علمی به شکل گویا استفاده کنند.
البته افرادی نیز هستند که به این نوع کتاب علاقهای ندارند؛ کسانی که لذت اصلی مطالعه را در تورق کتابهای چاپی میدانند. از دید این عده و منتقدان دیگر کتابهای صوتی، ضعفهای این نوع کتابها بسیار بالاست.
اگر کار گویا کردن کتاب، به شکل حرفهای انجام شود، هزینه بالایی برای انجام آن مورد نیاز است. هزینه استودیو، گوینده و تدوین گر از آن جمله است. برای صوتی کردن حرفهای کتاب بهتر است از گویندههای توانا استفاده شود چراکه اگر گوینده، توانایی بیان حرفهای نداشته باشد، ممکن است از جذابیت اثر بکاهد و حتی به اصل و مفهوم آن نیز لطمه بزند. مثلا در مورد کتابهای شعر، گوینده باید توانایی شعر خوانی به شکل اصولی را داشته باشد.
بعضی مواقع، ادبیات داستانی مانند رمان، نمایشنامه و داستان کوتاه به شکل نمایشنامه خوانی گویا میشوند. این کار اگر به شکل درست و اصولی انجام شود، علاوه بر ایجاد جذابیت، باعث میشود تا شنوندگان به خواندن کتاب اصلی گرایش پیدا کنند. این موارد میتواند هم باعث استقبال شاعر، نویسنده، یا ناشر از صوتی شدن کتاب شود و هم برعکس، وی را از اینکار منصرف کند.
بنابراین با رعایت همه این موارد و اهتمام جدی در حرفهای تر شدن دست اندرکاران این کار، کتاب گویا میتواند اقشار مختلف مردم را تشویق به مطالعه کند، نابینایان را یاری برساند و اوقات فراغت مردم را بهینه سازی کند.
گزارش از فریده قهرمانی
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
کرمان ۳سهیمه در تیم ملی نابینایان کشوردارد

یازدهمین مرحله از اردوی آماده سازی تیم ملی فوتبال نابینایان کشورمان از امروز و به میزبانی شهرستان ساری آغاز شده است.
گفتنی است: ایمان فرحبخش به عنوان مربی ، صادق رحیمی و محمد رضا مهنی نسب به عنوان بازیکن در این اردو حضور دارند
این اردو از روز ۸ مرداد ماه در ساری آغاز خواهد شد و ۱۶ مرداد ماه به پایان می رسد.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان